Vojvodina i Umbrija potpisale sporazum o saradnji

Italijanske investicije u Vojvodini su vredne više od pola milijarde evra

19. jul 2014

Vojvodina i italijanska regija Umbrija potpisale su sporazum kojim se predviđa jačanje saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede, obrazovanja, nauke i kulture, saopštila je danas Vlada Vojvodine.

Sporazum su tokom dvodnevne posete delegacije iz Vojvodine italijanskoj regiji Umbriji, potpisali predsednik Pokrajinske vlade i zamenica predsednika regije Umbrija Karla Kasari.

Dokument, kojim je potvrđena dosadašnja uspešna saradnja i definisani dalji pravci saradnje između dveju partnerskih regija, stupio je na snagu tokom italijanskog predsedavanja Savetom ministara EU, od jula do decembra ove godine.

Bojan Pajtić je rekao da će Vojvodina sa svojim strateškim partnerima iz Italije, među kojima su Umbrija i regija Frulija Venecija Đulija, Emilija Romanja i Marke, raditi na privlačenju investicija i organizovanju nastupa na sajmovima.

Italijanske investicije u Vojvodini su vredne više od pola milijarde evra. Ukupna robna razmena pokrajine Vojvodine sa Italijom u prošloj godini ostvarena je u iznosu od oko milijardu američkih dolara, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga