Vojvodina dobar primer za inkluziju Roma

Primeri iz Vojvodine mogu se primeniti u svim zemljama u kojima žive Romi

02. okt 2014

Rezultati koji su ostvareni na polju zapošljavanja i obrazovanja Roma u Vojvodini predstavljaju primere dobre prakse za sve evropske zemlje, ocenjeno je na sastanku predstavnika pokrajinskiih institucija sa predstavnicima Direktorata Evropske komisije za proširenje.

“To je od izuzetnog značaja za Evropsku komisiju, za evropske institucije ali i za čitav region, jer su ponuđeni primeri dobre prakse u različitim oblastima, koji su primenjivi u svim zemljama gde žive Romi”, rečeno je na sastanku a prenosi Biro za odnose s javnošću Pkrajinske vlade.

Dogovoreno je da Kancelarija za inkluziju Roma Vojvodine organizuje međunarodnu konferenciju posvećenu položaju Roma i da na njoj iznese primere dobre prakse iz Vojvodine.

Ocenjeno je i da je romska nacionalna zajednica u Srbiji i dalje u teškom socio-ekonomskom i pravno-političkom položaju i da Evropska komisija ulaže “ogromne napore” da pomogne u rešavanju problema.

Poseta delegacije Vojvodine Briselu deo je projekta “Izgradnja kapaciteta Kancelarije za inkluziju Roma”, koji je podržao Fond za otvoreno društvo iz Budimpešte.

Studijsku posetu podržali su i Fond za Evropske poslove Vojvodine i Misija Vojvodine u Briselu.

Delegaciju iz Vojvodine činili, između ostalih, su direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović i pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Slavica Denić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga