Vojvodina: 240 miliona evra investicija i 4.725 radnih mesta

Tri investicije će biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Novom Sadu i Senti

28. avg 2014

Kroz investicije 15 stranih kompanija i reinvesticije 12 stranih kompanija, koje su započete u prvih šest meseci 2014. godine, na teritoriji Vojvodine će biti uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4.725 radnih mesta, saopštio je u četvrtak Pokrajinski sekretarijat za privredu i zapošljavanje.

U isto vreme, u prvoj polovini ove godine je ugovoreno još 15 novih investicionih projekata, koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra, navodi se u saopštenju za javnost.

Tri investicije će biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Novom Sadu i Senti. Najveće investicije su Kuper (Cooper) standard u Sremskoj Mitrovici, Gordon u Subotici, KVS (KWS) u Bečeju, Fleš (Flash) SRB u Apatinu, Vindvižn (Windvision) u Senti i Boš doktor Etker (Bosć Dr Oetker) u Pećincima.

Dve reinvesticije će biti realizovane u Vršcu i u Sremskoj Mitrovici, a po jedna u Kikindi, Bečeju, Zrenjaninu, Inđiji, Subotici, Adi, Vladimircima i Rumi. Najznačajnije reinvestiranje će izvršiti Frezenijus medikal ker (Fresenius Medical Care) iz Vršca, Lames iz Sremske Mitrovice, LBK Kikinda, Loer Zimens (Loher Siemens) Subotica, Sirmijum stil (Sirmium Steel) Sremska Mitrovica i IGB Automotive Inđija.

U isto vreme je 15 stranih kompanija započelo sa realizacijom investicionih projekata na teritoriji Vojvodine i potpisale su ugovor o zakupu zemljišta i objekata ili poslovne memorandume o ulaganju oko 160 miliona evra i otvaranju više od 2.800 radnih mesta u naredne tri godine. Realizacija tri investiciona projekta je započeta u Sremskoj Mitrovici i u Subotici, dva u Novom Sadu, a po jedan u Senti, Rumi, Bečeju, Zrenjaninu, Somboru, Vršcu i Kikindi.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga