- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođansko preduzeće za održavanje puteva sledeće godine

Vlada Vojvodine će do 1. aprila 2014. godine formirati preduzeće za upravljanje državnim putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, jer ove godine nisu obezbeđena sredstva za njegovo funkcionisanje, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Kako se navodi, Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine iz 2009. godine, predviđeno je da upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini vrše organi Pokrajine, ali do danas republički organi nisu obezbedili potrebna finansijska sredstava za ove nadležnosti.

“Osnivanje preduzeća za upravljanje i održavanje državnih puteva drugog reda, pre donošenja odluke o načinu finansiranja ove nadležnosti, bilo bi potpuno neracionalno i samo bi stvaralo nepotrebne troškove”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da republički organi treba da izvrše svoju obavezu u skladu sa članom 88. Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, te da obezbede neophodna finansijska sredstva za ove poslove.

Ovaj sekretarijat pozdravio je odluku Ministarstva saobraćaja Srbije da zimsko održavanje državnih puteva drugog reda u Vojvodini bude rađeno kao i do sada.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!