Vojvođanski klub: Vojvodina za Mirovića samo severna srpska pokrajina, a borci za autonomiju separatisti

Kakvu će vlast u naredne četiri godine imati građani Vojvodine?

21. jun 2016

Predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić ocenila je danas da je za predsednika Pokrajinske vlade izabran čovek koji više od dve i po decenije govori i radi protiv Vojvodine kao multinacionalne i multikulturne zajednice.

Na jučerašnjoj sednici vojvođanske Skupštine izabrana je nova Pokrajinska vlada, na čijem čelu će biti potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) igor Mirović.

Branislava Kostić je u pisanoj izjavi navela da izbor Mirovića predstavlja samo jedan u nizu događaja koji jasno svedoče o tome kakvu će vlast u naredne četiri godine imati građani Vojvodine.

„Na čelo vojvođanske Vlade došao je čovek koji je devedesetih godina, sa očiglednim ponosom, javno prilikom gostovanja na radio Novom Sadu, obrazlagao da njegova stranka neće biti nehumana ‘kao oni u Hrvatskoj’, već će svim ne-Srbima obezbediti po sendvič i besplatan prevoz u jednom pravcu, da mirno odu iz ‘srpske Vojvodine’. Isti čovek je političke neistomišljenike umeo da pita zašto ne nose oružje kad se već ‘petljaju u politiku’ i s ponosom pokazivao svoje lično nauružanje sa kojim se kretao po gradu kao potpredsednik Skupštine Grada 1992. godine“, istakla je Kostić.

Od devedesetih na ovamo, dodala je, Vojvodina je za Mirovića bila većinom samo „sever Srbije“, odnosno „severna srpska pokrajina“, a svi borci za autonomiju Vojvodine „separatisti“ i „neprijatelji Srbije“.

Predsednica Vojvođanskog kluba je ocenila da izborom za predsednika Vlade Vojvodine Igor Mirović, konačno, ima priliku da svoje ideje pretvori i praksu.

Ona je odbacila navode da se politika novog predsednika Pokrajinske vlade promenila i podsetila da je prošle nedelje gradska vlast organizovala kontramiting protiv „neposlušnih građana“ i to uz pomoć javniih preduzeća, uprave Grada i nepostojećih nevladiniih organizacija nejasnih ciljeva.

Ona je navela i da je prvi udar nove vlasti u Vojvodini bio uperen na Javni servis Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga