VOJVOĐANSKI KLUB: Prozivka broj 2

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, u ustavnom roku, 14. oktobra 2009. godine utvrdila je Predlog Statuta auto

21. sep 2009

mirko-cvetkovic.jpgSkupština Autonomne pokrajine Vojvodine, u ustavnom roku, 14. oktobra 2009. godine utvrdila je Predlog Statuta autonomne pokrajine Vojvodine. Od tada do danas Statut je na čekanju u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Vojvođanski klub, organizacija civilnog društva svaki dan će prozivati po jedno odgovorno lice zbog odugovlačenja i nedavanja saglasnosti u Narodnoj skupštini na Predlog Statuta Vojvodine

PROZIVKA BROJ 2

MIRKO CVETKOVIĆ, premijer Srbije

USKORO – najjeftinija srpska reč

Predlog Statuta Vojvodine upućen je u Beograd pre više od 11 meseci, a ništa manje puta razni predsednici i partijski lideri izgovorili su da će se Zakon o prenosu nadležnosti i Predlog Statuta naći pred Skupštinom uskoro. Tako je reč uskoro postala najjeftinija srpska reč.
Predsednik Vlade gospodin Mirko Cvetković nije se mnogo izjašnjavao ni o Statutu, a ni o Zakonu o prenosu nadležnosti i ako je najnadležniji i najodgovorniji što ti propisi nisu do sada upućeni Skupštini. Verovatno predsednik Cvetković Statut, a pre svega Zakon o nadležnostima svrstava u „nepopularne mere“. Možda je za njega i vojvođanska autonomija „nepopularna mera“, ali to ga ne oslobađa odgovornosti za nepoštovanje Ustava!

Za Vojvođanski klub: Đorđe Subotić

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga