Vojvođanski klub podržao kandidaturu Saše Jankovića

"Nema više čekanja! U ovoj borbi, Vojvodina ne sme ostati po strani!"

15. feb 2017

Vojvođanski klub doneo je danas odluku da podrži Sašu Jankovića kao kandidata građana za predsednika Srbije.

U saopštenju ove nevladine organizacije navodi se da je ta odluka doneta jednoglasno a nakon nedavnog sastanka rukovodstva Vojvođanskog kluba sa Jankovićem i članovima njegovog tima.

„Vojvođanski klub podržava Sašu Jankovića kao reprezenta borbe za građansku, pravno utemeljenu i demokratsku Srbiju, koja prihvata i poštuje svoje različitosti“, dodaje se.

Ističe se da se ovim Vojvođanski klub pridružuje frontu borbe građana, organizacija civilnog društva i političkih stranaka za uspostavljanje Srbije kao normalne države i za pobedu nad autokratskom vlašću, koja je do svoje srži natopljena kriminalom, korupcijom i nepotizmom.

„Saša Janković je svojim radom, ali i hrabrim i razložnim istupima, pokazao da je poslednji momenat da se sve demokratske građanske snage u Srbiji ujedine i pokažu da Srbija ima snage za suštinske promene“, ocenjuje se u saopštenju.

Vojvođanski klub poručuje da zajedno sa Jankovićem ide u novu etapu borbe za demokratiju, poštovanje i izgradnju institucija i demokratskih procesa, poštovanje i zaštitu građanskih i manjinskih prava, prava na različitost i multietničko društvo, kao i u borbu za jednakost svih građana pred zakonom i institucijama, jednakost u ostvarivanju socijalnih, ekonomskih i svih drugih prava, za državu Srbiju koja poštuje svoje građane i služi im.

„Verujemo da je to, ujedno, put za uspostavljanje sistemskog, institucionalnog i političkog okvira za ostvarivanje ciljeva i interesa građana i građanki Vojvodine za koje se već skoro tri decenije zalažemo.
Vojvođanski klub poziva svoje prijatelje i istomišljenike: nevladine organizacije, neformalna udruženja i grupe, vojvođanske intelektualce, umetnike, stručnjake, radnike, paore, starosedeoce i novodošle Vojvođane, pozivamo mladost Vojvodine i vojvođanske sede glave, pozivamo ponosne Vojvođanke i Vojvođane iz Srema, Banata i Bačke da nam se pridruže, uz poruku: Nema više čekanja! U ovoj borbi, Vojvodina ne sme ostati po strani!“, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga