Vojvođanski klub: Mlada Vojvodina je problem, napraviti Vojvođanski politički front

Istu ideju danas je izneo i potpredsednik LDP-a Dušan Mijić

03. okt 2015

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da aktivnosti organizacije Mlada Vojvodina nanose štetu svima koji se bore za veću autonomiju Vojvodine, a koji se ne zalažu za otcepljenje te pokrajine od Srbije, i založila se za osnivanje Vojvođanskog političkog fronta.

Ideju o formiranju Vojvođanskog političkog fronta danas je izneo i potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić.

“Aktivnosti nove, u velikoj meri fantomske i do sada nepoznate Mlade Vojvodine, za kratko vreme su nam svima nanele štetu i podstakle kritike o ‘vojvođanskom separatizmu’”, naveo je Vojvođanski klub u saopštenju za javnost.

Dodao je da veruje i Vojvođanskoj partiji i Ligi socijaldemokrata Vojvodine kada tvrde da ne stoje iza Mlade Vojvodine.

Vojvođanski klub je ocenio da je položaj Vojvodine danas “gori nego ikada” i pozvao da se sve partije i civilno društvo ujedine oko ideje borbe za širu autonomiju te pokrajine.

Ta nevladina organizacija je ocenila i da autonomaške partije svojim međusobnim svađama nanose štetu jedne drugima, kao i ideji Vojvodine.

“Umesto svađa, koje će upropastiti Vojvodinu, danas je imperativ ujedinjavanje svih vojvođanskih snaga”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je apelovao na LSV, VP, Demokratsku stranku, LDP i stranke nacionalnih manjina da razmisle o ujedinjenju, jer to građani Vojvodine od njih očekuju.

“Napravimo, svi zajedno, Vojvođanski politički front, koji koji će objediniti sve partije, pokrete i nevladine organizacije”, poručio je Vojvođanski klub.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga