Vojvođanski klub Jankoviću i Šutanovcu: Uozbiljite se!

Dok se vi svađate, Vučić uništava zemlju!

18. avg 2017

Vojvođanski klub apelovao je danas na predsednike Pokreta slobodnih građana i Demokratske stranke Sašu Jankovića i Dragana Šutanovca da se “uozbilje” i prekinu sa “populističkom retorikom i populističkim zahtevima”.

“Aleksandar Vučić i njegov aparat vlasti su zagadili političku scenu Srbije i poguban je trend da se opozicija u međusobnoj komunikaciji služi istim ružnim metodama političke diskvalifikacije koje Vučić primenjuje na opoziciju”, navodi se u apelu koje je danas Vojvođanski klub uputio Jankoviću i Šutanovcu.

U tekstu , koji je prosleđen medijima, navodi se da u svađi između PSG i DS “prava meta ostaje pošteđena”.

“Dok se vi prepucavate, Vučić rasprodaje vojvođansku zemlju, Matica srpska promoviše neofašiste, penzioneri kopaju po kontejnerima, radnici staju u red za nove pelene, a deca nam odlaze u pečalbu, jer je Srbija najsiromašnija zemlja u Evropi”, kaže Vojvođanski klub.

Klub tvrdi da je stav o “apsolutnoj nesaradnji, odnosno bojkotu vlasti” sve dok opozicija sedi u organima vlasti na bilo kom nivou – licemeran!

“Dok je opozicija u organima vlasti,  besmisleno je pozivati na bojkot javne rasprave o jednom dokumentu, makar taj dokument bio i Ustav. Jedino što bi imalo smisla bi bio javni poziv opoziciji da bojkotuje Vučićevu autoritarnu vlast, tako što će je cela opozicija bojkotovati, izlaskom iz svih organa vlasti na svim nivoima”, tvrdi Vojvođanski klub.

Tek nakon toga, po njima, sledi poziv građanima da izađu na ulice, jer je parlamentarna borba “završena/napuštena”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga