Vojvođanski klub: Cilj hapšenja rasčišćavanje scene u Srbiji

„Juče bivši gradonačelnik, danas aktuelni pokrajinski ministar, sutra pokrajinski premijer"

28. dec 2015

Organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da je akcija u kojoj je za 24 sata uhapšeno 80 osoba zbog navodne korupcije, nije samo progon političkih neistomišljenika, već dugoročna, koordinisana i sistemska akcija vladajuće koalicije, čiji je cilj raščišćavanje političke i privredne scene Srbije.

Kako se navodi u saopštenju organizacije, na taj način aktuelna vlast želi da ukloni prepreke ka ostvarenju njenih ključnih ciljeva, među kojima je i potpuna kontrola nad svim ljudima i procesima u Srbiji.

„Najbitnije kockice tog plana su uklanjanje neistomišljenika, stvaranje uslova za dominaciju krupnog kapitala, nemoć radnika i sindikata, apsolutna zavisnost malih i srednjih privrednika od milosti partijske države, zastrašivanje i nesigurnost građana, dosledna i potpuna centralizacija Srbije i uništavanje autonomije Vojvodine“, naveo je Vojvođanski klub.

Iz Kluba poručuju da je neverovatno da se svi procesi po kojima je uhapšeno 80 ljudi završe u jednom danu, te da je jasno da su većina uhapšenih članovi opozicionih partija.

„Svi dosadašnji procesi posle kojih su optužnice povučene ili istražni postupak obustavljen, su dokaz da se hapsi po nalogu valdajuće partije, bez valjanih dokaza, a optuženi se puštaju kad je šteta pojedincima, njihovim porodicama i partijama već naneta, ili kad se, kao Subotiću, steknu uslovi da se neko ko je postao blizak vlastima pusti“, ocenio je Vojvođanski klub.

Dodaje se da će pred pokrajinske izbore (premijer Srbije Aleksandar) Vučić organizovati nova hapšenja, ali da će „svaki put meta biti za stepenicu viša“.

„Juče bivši gradonačelnik, danas aktuelni pokrajinski ministar, sutra pokrajinski premijer. Sve dok ne dođu na red i njegovi ministri, koji mu danas čuvaju leđa, nesvesni da u sistemu samovlasti jednoga, koji se postepeno stvara, niko neće biti siguran da naredne noći neće videti policiju na svojim vratima. Makar zato što se nisu dovoljno nisko poklonili. Ili zato što nisu valjano klekli“, poručio je Vojvođanski klub.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga