Vojvođanski DS: Stefanović promoviše verbalno nasilje

Ministar izgovara svoja iskrena ženomrzačka uverenja

03. dec 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) pozvao je danas ministra policije Nebojšu Stefanovića da se izvini svim građankama i građanima Srbije. Ta stranka je osudila izjavu Stefanovića u kojoj je kazao da u Srbiji „opoziciju glume jedna šminkerka, jedna glumica i poneki propali skriboman“.

U saopštenju vojvođanske DS se ocenjuje da je takva izjava višestruko uvredljiva i pita otkud ministru pravo da se „posprdnim“ rečnikom odnosi prema profesijama koje predstavljaju kulturno dobro u svakoj normalnoj zemlji, osim, izgleda u Srbiji.

„Otkud baš šminkerka i glumica? Očigledno ministar izgovara svoja iskrena ženomrzačka uverenja izlažući podsmehu žene uopšte. Zar nije upravo u njegovom opisu posla efikasna zaštita žena od nasilja koje neretko i počinje ovakvim – verbalnim koje i sam promoviše“, navodi se u saopštenju DS.

U njemu se postavlja pitanje i šta da očekuju žene u Srbiji čiji ministar policije na takav način komunicira u javnosti i ocenjuje da pomoć i zaštitu kada su izložene nasilju sigurno ne mogu očekivati.

„Na žalost, 32  žene u ovoj godini su ubijene u partnerskim odnosima zato što neko sa imenom i prezimenom u institucijama nije radio svoj posao. Ovakve izjave Nebojše Stefanovića samo su alibi nesavesnim profesionalcima“, dodaje se u saopštenju.

U njemu se navodi i da je nejasno, ako su umetnost, stvaralaštvo, uključujući i novinare, predmet ismevanja i omalovažavanja, čemu „jednočinka od pre neki dan pod nazivom Državni udar“.

„Tada je baš pokazao svoj režiserski talenat, sa sve statistima u maskirnim uniformama i dugim cevima“, poručile su demokrate.

Ta stranka je ministru policije poručila da širenje straha, dezinformacije, predrasude i podsmeh nisu posao jednog ministra. „Ali, za nas je, donekle,  razumljivo – to ponašanje se zove ‘osveta loših đaka'“, ocenile su vojvođanske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga