Vojvođanska zastava na utakmicama

Predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović zatražio je da se na gradskom stadionu pored državne i gradske vijori i vojvođanska zastava

29. avg 2011

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović zatražio je da Javno komunalno preduzeće „Poslovni prostor“ u Novom Sadu unutar gradskog stadiona tokom sportskih takmičenja pored zastava Srbije i Novog Sada postavi i zastavu Vojvodine.

Jovanović je u pismu rukovodstvu preduzeća koje se stara o novosadskom stadionu ukazao na odluku Skupštine Vojvodine da se vojvođanska zastava ističe uporedo sa zastavom Srbije i Novog Sada.

Podsećajući na usvojene akte vojvođanske skupštine, on je rekao da na jarbolima unutar gradskog stadiona, pored zastava Srbije i Novog Sada, ubuduće mora biti postavljena i zastava Vojvodine.

Jovanović je u septembru 2009. uputio pismo svim javnim komunalnim i drugim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Novi Sad i zatražio da se na mesta predviđena za isticanje državnih i gradskih simbola postavlja i zastava Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga