Vojvođanska zastava članovima ekspedicije na Karakorum

Planiraju da osvoje 8.080 metara visok vrh

26. maj 2012

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši uručio je danas zastavu ove autonomne pokrajine članovima planinarske ekspedicije, koja za desetak dana planira da krene u osvajanje planinskog vrha na Karakorumu, na visini od 8.080 metara.

Egereši je poželeo puno sreće, uspeha i istrajnosti članovima ovog tima i poželeo da zastava Vojvodine bude istaknuta na vrhu, kada članovi ekspedicije uspešno ostvare svoj cilj.

“Izuzetno sam ponosan na to što je jedan Bačkotopolčanin član ovakve ekspedicije, jer nije mala stvar kada se Vojvođanin odluči na podvig kakav je osvajanje visokih vrhova”, kazao je Egereši i poručio da je zastava Vojvodine “simbol zajedništva”.

Ekspedicija na osvajanje Karakoruma kreće 6. juna, sa pakistanske strane, a vrh „Hidden Peak” bi mogla da osvoji do kraja jula, rekao je član ekspedicija Čaba Tot iz Bačke Topole.

On je u ime tima zahvalio Egerešiju na velikoj podršci i istakao da je osvajanje ovog vrha dostojan podvig po svim međunarodnim kriterijumima.

Tot je naveo da najstariji član ekspedicije ima 63 godine i dodao da im je cilj i da pokažu da se i u zrelim godinama može živeti aktivno i sportski.

Dodao je da ekipa ima veliko životno i planinarsko iskustvo, koje će im biti od velike pomoći u njihovoj istrajnosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga