Vojvođanska umetnost u bečkom Kinstlerhausu

Izložba će promovisati Vojvodinu kao regiju kulture i kao jedinstvenu multinacionalnu sredinu

05. mar 2014

Izložba umetničkih dela vojvođanskih muzeja i umetnika biće početkom novembra postavljena u bečkom centru savremene umetnosti Kinstlerhausu, a pokrivaće period umetnosti od 1914. do 2014. godine, saopštio je danas pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Izložba će imati tri celine, od kojih će prvu činiti postavka „Milan Konjović na raskršćima srpske umetnosti“ u kojoj će biti prikazani i radovi umetnika iz istorije slikarstva od 1914. do 1990. godine.

Druga celina biće postavka „Fatalne devedesete“, a treća će biti postavljena pod imenom „Posle 2000-te: tranzicija u umetnosti-umetnost u tranziciji“.

Direktor bečkog Kinstlerhausa Peter Zavrel rekao je u razgovoru sa pokrajinskim sekretarom za kulturu i javno informisanje Slavišom Grujićem da će biti definisano i nekoliko pratećih programa izložbe i to seminari, paneli, razgovori austrijskih savremenika i vojvođanskih umetnika.

Grujić je rekao da će izložba u centru kulture kakav je Kinstlerhaus, ujedno promovisati Vojvodinu kao regiju kulture i kao jedinstvenu multinacionalnu sredinu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga