Vojvođanska priznanja za ravnopravnost polova

Priznanja u oblasti ravnopravnosti polova dodeljena profesorki Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Slobodanki Markov i predsednici Skupštine zadružnog saveza Srbije Erni Kiš Čisar

29. juna 2010

Vlada Vojvodine danas je dodelila godišnja priznanja u oblasti ravnopravnosti polova za 2009. godinu profesorki Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu Slobodanki Markov i predsednici Skupštine zadružnog saveza Srbije Erni Kiš Čisar.
To priznanje se svake godine dodeljuje istaknutim pojedincima, organizacijama i institucijama, kao podrška za izuzetan doprinos u ostvarivanju politike jednakih mogućnosti, afirmaciji rodne ravnopravnosti i povećanju vidljivosti položaja žene i njihove društvene afirmacije.
Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je tokom uručenja nagrada da je značaj rada dobitnica priznanja dobio punu verifikaciju, jer je reč o izuzetnim ženama, koje su u najužem krugu onih koje se bore za rodnu ravnopravnost i društvo jednakih mogućnosti.
„Obe dobitnice i njihov rad, naučni ili praktični na terenu, doprineo je da problemi vojvođanskih žena, posebno onih na selu, postanu mnogo vidljiviji i dokazao da su principi i zalaganje Vlade Vojvodine, ovog sekretarijata i svih onih koji se zalažu za doslednu primenu politike jednakih mogućnosti postali naša stvarnost, na dobrobit svih nas“, rekao je Vasin.
Zahvaljujući se na nagradi, Erna Kiš Čisar rekla je da priznanje pripada svim ženama koje su sa njom radile i tokom svih prethodnih godina nastojale da se njihov položaj, problemi i status, kao zaposlenih seoskih žena, učini što više društveno vidljivim.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga