Vojvođanska partija: Vojvodina nije emirat niti ruska gubernija

Poručujemo svima koji su potpisali ugovore suprotne interesima Vojvodine, da će kad tad doći do revizije i poništavanja istih

17. mar 2013

Vojvođanska partije se danas usprotivila prodaji poljoprivrednog zemljišta kompaniji Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i poručila da „Vojvodina neće postati 8. arapski emirat, a neće ni Ruska gubernija“.

„Zemlja je neobnovljiv prirodni resurs i za nas u Vojvodini je sklapanje ugovora sa UAE i njihovom firmom Al Dahrom klasična pljačka Vojvodine, kao i u slučaju NIS-a i mnogobrojnih drugih privatizacija na teritoriji Vojvodine u poslednje dve decenije“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od svih poslanika u republičkom parlamentu, koji su iz Vojvodine, da glasaju protiv predloga Vlade Srbije o sklapanju međudržavnog sporazuma i time zaštite interese sredine iz koje dolaze i Vojvodine u celini.

„Ukoliko Skupština Srbije, ipak usvoji višestruko štetan ugovor po Vojvodinu, poručujemo svima koji su potpisali ugovore suprotne interesima Vojvodine, da će kad tad doći do revizije i poništavanja istih. Da je Vojvodina Republika u sastavu države Srbije do potpisivanja ovakvog (i njemu sličnim) ugovora nikada ne bi došlo“, piše u saopštenju.

Vojvođanska partija je kazala da je za Vojvođane sramota da im zemlja ostane zaparložena, i podsetila da se dedovina (njive i oranice) prodavala samo u krajnjoj nuždi.

„Danas nam u Vojvodini neko drugi prodaje – našu zemlju, umesto da se izdvoje pare iz budžeta i pomognu poljoprivredni proizvođači u Vojvodini kroz olakšice i subvencije“, navodi se u saopšstenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga