Vojvođanska partija: U Subotici 200 potpisa za samo nekoliko sati

Odžić: Ne trebaju nama mentori iz Beograda, prošlo je vreme ćutanja

29. juna 2013

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odižć izjavio je u Subotici da se Vojvođani „neće nikom više pravdati zato što se bore za svoj identitet i nasilno oduzeta ustavna prava“.

„Priprema se nova pljačka vojvođanskih paora kroz otkupnu cenu žita. Da je Vojvodina Republika u sastavu države Srbije budžet za poljoprivredu ne bi bio smanjivan rebalansom, naprotiv, bio bi prioritetan i značajno veći. Palić ne bi bio predstavljao ekološki problem nego turistički potencijal od koje bi Subotica postala nezaobilazna turistička destinacija. Vojvodina i Vojvođani najbolje znaju kako i šta treba uraditi kada je u pitanju njihova opština ili grad i ne trebaju nama mentori iz Beograda, prošlo je vreme ćutanja i Vojvodina se polako ali sigurno budi iz ‘autonomne uspavanke’ koja nam je nametnuta Ustavom iz 2006“, poručio je Odžić.

On je ponovio da Vojvodina „mora“ imati svoj Ustav i status republike u nekom budućem saveznom Ustavu, ili je neće biti.

Prikupljeno je više od 200 potpisa tokom nekoliko sati potpisivanja peticije. Članica Gradskog odbora VP u Subotici, Gabriela Gezinger Redler je zahvalila sugrađanima koji su se odazvali pozivu Vojvođanske partije da dođu i potpišu peticiju za status Vojvodine Republike u novom ustavu Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga