Vojvođanska partija prijavila pretnje smrću

Prijavljene sve učestalije pretnje na internet portalima i društvenim mrežama

08. avg 2014

Vojvođanska partija (VP) saopštila je danas da su u poslednje vreme sve učestaliji napadi neistomišljenika i predstavnika desničarskih organizacija na rukovodstvo te stranke i njenog predsednika Aleksandra Odžića na internet portalima i društvenim mrežama.

„Osim tekstova i komentara uvredljive i lažne sadržine na zvanične objave VP po internet portalima, sve su učestaliji pozivi na linč i smrt članova Vojvođanske partije, a sve to zbog iznošenja svojih političkih stavova i slobode govora koji su garantovani ustavom Republike Srbije“, ističu u VP.

U ovoj stranci ocenjuju da je društvo krajnje nebezbedno i svakodnevno izloženo zločinima i najtežim kriminalnim delima.

„Odlučili smo da o svim uznemiravanjima, klevetama i pretnjama upućenim članovima Vojvođanske partije, obavestimo PU Novi Sad i sektor za visokotehnološki kriminal kojem ćemo dostaviti sve prikupljene dokaze o pretećem delovanju extremističkih organizacija i pojedinaca prema  članovima Vojvođanske partije“, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, nijedna pretnja neće i ne može zaustaviti društveno – političke procese koje je započela Vojvođanska partija u Vojvodini.

U VP poručuju i da su državne institucije dužne da zaštite svakog svog građanina koji se nađe na meti ekstremista.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga