Vojvođanska partija pozvala na bojkot koncerta

VP je ocenila da je reč o cirkusu u multikulturalnoj prestonici Vojvodine

13. jan 2015

Saopštenje iz gradonačelnikovog kabineta u kojem se izvrgavaju podsmehu građani Novog Sada kojima se umesto cifara i imena ljudi i organizacija koje organizuju večerašnji cirkus šunda i kiča na Trgu slobode saopštava da su „društveno odgovorne kompanije“, te koje stoje iza koncerta Ražnatovićeve u glavnom gradu Vojvodine je neprihvatljivo, saopšteno je danas iz Vojvođanske partije.

U saopštenju se građani pozivaju na bojkot koncerta Svetlane Ražnatović i dodaje da će VP, u ime nekoliko hiljada potpisnika njihove peticije protiv narušavanja kulturnih vrednosti Novog Sada, insistirati na imenima finansijera ovog događaja.

VP je ocenila da je reč o cirkusu u multikulturalnoj prestonici Vojvodine i poručila da neće odustati sve dok građani Novog Sada i Vojvodine ne budu upoznati sa svim detaljima večerašnjeg „skandala na Trgu slobode“.

„Društveno odgovorni građani Novog Sada polepili su po centru grada plakate, koji pozivaju na bojkot večerašnjeg koncerta Svetlane Ražnatović, koji su organizovale i platile društveno odgovorne kompanije“, dodaje se u saopštenju Vojvođanske partije.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija ocenio je za Radio Novi Sad da čak i u slučaju da doček Nove godine finansiraju privatne komanije, to treba da bude javni podatak.

„Javni interes koji iza toga može da stoji i koji bi opravdao takvo obelodanjivanje čak i ako sponzori možda ne žele da se zna da su učestvovali u finansiranju tog događaja jeste mogućnost da se nešto što, de fakto predstavlja uslugu loklanoj samopuravi, kasnije naplati na neki drugi način“, smatra Nenadić.

Da li je podatak o tome ko stoji iza koncerta informacija od javnog značaja poverenik za informacije od javnog značaja procenjivao bi na osnovu podnete žalbe, kazala je zamenica poverenika Stanojla Mandić.

„Ako je to isključivo novac privatnih firmi, onda je to već drugo pitanje. Mada, teško je poverovati da neko nešto finasira, a da ne očekuje ništa za uzvrat, npr. povlašćen status u nekom postupku javne nabavke ili u postupku dodele subvencije ili slično“, dodala je Mandić.

(Autonomija, Radio Novi Sad)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga