Vojvođanska partija pozvala da se glasa za DS

U zamenu za izgubljeno Kosovo, Vučić želi da potpuno potčini Vojvodinu

11. mar 2014

Vojvođanska partija (VP), koja je ranije najavila da neće izaći na parlamentarne izbore u Srbiji, pozvala je danas svoje simpatizere da na izborima glasaju za listu Demokratske stranke (DS), jer je to jedina opcija koja se, zajedno sa VP, usprotivila samovolji i diktaturi predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

„Vojvodina još uvek ima svog predsednika vlade (Bojana Pajtića, koji je i zamenik predsednika DS-a) i naša je obaveza da pomognemo vojvođanskoj vladi da što više širi svoj delokrug nadležnosti, a ne da joj se one smanjuju, ili trajno derogiraju i poništavaju“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila Vučića i SNS da im je cilj da „u zamenu za izgubljeno Kosovo, potpuno potčini Vojvodinu“ i ukine svaki vid njene autonomije. „Zbog toga ne razumemo stranke i lidere koje nude svoje usluge budućem predsedniku vlade Aleksandru Vučiću. U borbi za Vojvodinu svakako nam ne mogu biti saveznici oni koji su najodgovorniji za donošenje antivojvođanskog Ustava iz 2006.godine: Vojislav Koštunica, Boris Tadić i Tomislav Nikolić“, poručila je Vojvođanska partija.

Ta stranka je apelovala na birače da izađu na izbore, jer bi u suprotnom neizlazak na biračka mesta moćnici mogli da protumače kao čin predaje i mirenja sa postojećim stanjem. „Danas se u Srbiji proglašavaju za ekstremiste oni koji misle drugačije od Vučića. Dokazane ekstremističke organizacije koje godinama šire mržnju u Srbiji se nalaze na predizbornim listama, umesto u zatvorima, dok se kriminalci i ubice iz devedesetih nalaze na slobodi. To je današnja Srbija, Srbija koja klizi u apsolutizam neviđenih razmera“, ocenjuje se u saopštenju.

Vojvođanska partija ranije je saopštila da neće izaći na vanredne republičke izbore, jer je aktuelni izborni zakon Srbije diskriminatorski i ne prepoznaje izbornu volju Vojvodine i njene autentične predstavnike na izborima.

Ta stranka je dodala da su joj prioritet lokalni i pokrajnski izbori.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga