Vojvođanska partija poziva na objedinjavanje oko Vojvodine

Vratiti dostojanstvo osiromašenim i poniženim građanima Vojvodine

15. jan 2014

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić, pozvao je danas sve koji se zalažu za promenu ustavnog položaja Vojvodine da se ujedine, kako bi se definisao minimum političkih interesa Pokrajine koji će biti ponuđeni građanima na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Odžić je pozvao sve relevantne političke partije, nevladine organizacije i pojedince da ujedine stavove kako bi se “vratilo dostojanstvo osiromašenim i poniženim građanima Vojvodine”.

“Nemoguće je da vojvođanske stranke samo prostim, matematičkim koalicijama sa strankama u Beogradu ostvare i ispune očekivanja i težnje Vojvođana”, ocenio je Odžić.

U saopštenju se navodi da ova partija ne razume pojedine vojvođanske lidere koji koketiraju sa najvećim političkim partijama u Srbiji, a Vojvodine se sete samo pred izbore.

Odžić je istakao da Republikancima Vojvodine, koji se zalažu za status Vojvodine kao republike u okviru Srbije, neće biti svejedno sve dok Vojvodina ne bude imala sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast i dok ne bude raspolagala sopstvenom imovinom, prihodima i resursima.

“Vojvodine biti onoliko koliko bude borbe za nju”, dodao je Odžić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga