Vojvođanska partija: Podrška za Jankovića

Dokazao da je spreman da se bori za društvo u kojem je vlast u službi građana a ne pojedinaca i njihovih „biznismena“

09. feb 2017

Vojvođanska partija (VP) podržala je kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, a tu odluku stranački organi doneli su jednoglasno, na predlog predsednika VP Aleksandra Odžića, saopšteno je danas iz te stranke.

„Smatramo da je Saša Janković, kao nestranački i nedvosmisleno opozicioni kandidat za predsednika Srbije, čovek koji je kroz funkciju zaštitnika građana Republike Srbije pokazao i dokazao da za ovu zemlju još uvek ima nade, pod uslovom da se građanima vrati vera u to da Srbija može da postane država u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom“, navodi se u saopštenju.

VP ističe i da je Saša Janković dokazao da je spreman da se bori za građansko društvo, bez favorizovanja bilo koje nacije ili vere, za društvo međusobnog razumevanja i uvažavanja, u kome je vlast u službi građana a ne pojedinaca i njihovih „biznismena“, u kome se poštuje sloboda govora i iznošenja političkih stavova, pravo na rad i adekvatnu zaradu, sistem vrednosti u kome su prioriteti znanje i kultura, a ne stranačka pripadnost ili ružičasta laž.

„Saša Janković je pristojan, stručan i pre svega pravičan čovek koji je u stanju da kao budući predsednik Republike Srbije uspostavi preko potrebnu ravnotežu između građana i svega onoga što predstavlja vlast u ovoj državi, te smatramo da je kandidat koji zaslužuje podršku kompletne društvene zajednice“, dodaje se.

VP poručuje i da za tu stranku nema dileme kojim putem društvo treba da ide, te da to pokazuju i danas podrškom Saši Jankoviću.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga