- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vojvođanska partija podnela žalbu Upravnom sudu

Vojvođanska partija iz Novog Sada saopštila je danas da je Koalicija Vojvođanska tolerancija, koja je nastupala na pokrajinskim izborima 24. aprila, podnela žalbu Upravnom sudu u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju partije, žalba je podneta jer smatraju da je u izbornom postupku prekršen Ustav Srbije, Statut Vojvodine i izborni zakoni.

„Desile su se bitne povrede odredaba postupka, pogrešnog i nepotpunog činjeničnog stanja i pogrešne primene materijalnog prava u postupku prebrojavanja i konstatovanja konačnih rezultata od strane Pokrajinske izborne komisije“, piše u saopštenju.

Vojvođanska partija, koja je predvodila listu Vojvođanska tolerancija, smatra da zbog ovih povreda „nije utvrđena prava volja birača na 17 biračkih mesta u Vojvodini“.

„Izborna komisija je trebala da preduzme sve radnje kako bi se utvrdila stvarna izborna volja građana na tih 17 biračkih mesta, na kojima je PIК proglasio statističku nulu“, poručila je VP.

Oni su zatražili da se PIК naloži ponavljanje glasanja na spornim mestima, kao i da se listi Vojvođanska tolerancija omogući uvid u kompletan izborni materijal i naknadno prebrojavanje glasova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!