Vojvođanska partija počinje kampanju za novi Ustav

Vojvođanska partija će sutra u centru Novog Sada započeti kampanju prikupljanja potpisa za donošenje novog Ustava Srbije i statusa Republike Vojvodine u zejedničkoj državi Srbiji.

10. maj 2013

U saopštenju Vojvođanske partije se navodi da je cilj akcije prikupljanje što većeg broja potpisa, a potom predavanje zahteva nadležnim skupštinskim organima u Vojvodini i Srbiji.

U saopštenju se dodaje da početak prikupljanja potpisa, mesec dana nakon održavanja protestnog skupa povodom Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine Vlade Vojvodine, ukazuje na jedan drugačiji način rešavanja „Vojvođanskog pitanja“.

“Ovo je poslednja šansa za odbranu Vojvođanskog identiteta putem sistemskih rešenja i donošenja novog Ustava po kojem bi Vojvodina ostvarila pun subjektivitet i povratila stečena prava koja su joj nasilno oduzeta i ukinuta”, navodi se u sopštenju.

Vojvođanska partija je pozvala svoje članstvo, simpatizere, i građane Vojvodine da iskažu svoj stav i zahteve kada je u pitanju Vojvodina i njen Ustavni položaj.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga