Vojvođanska partija: Ovo nisu naši izbori

VP poručila da na predstojećim izborima nema autentičnih predstavnika Vojvodine

07. feb 2014

Vojvođanska partija (VP) ocenila je danas da je aktuelni izborni zakon Srbije diskriminatorski, jer ne prepoznaje izbornu volju Vojvodine i njene autentične predstavnike na izborima, i poručila da „predstojeći nametnuti republički izbori definitivno nisu naši izbori“.

Kako je VP navela u saopštenju za javnost, diskriminacija se nalazi u činjenici da je cela Srbija jedna izborna jedinica, a po aktuelnom proporcionalnom sistemu, stranke su te koje kandiduju narodne poslanike na objedinjenoj listi, dok su nosioci tih lista su lideri stranaka iz Srbije.

“Predstojeći nametnuti republički izbori definitivno nisu naši izbori. Svakodnevno smo u kampanji za buduće pokrajinske i lokalne izbore na kojima očekujemo pobedu Vojvodine”, poručila je VP sa današnje sednice predsedništva.

VP je naglasila da nijedan zakon, uredba ili zaključak koji je donet u republičkom parlamentu, po svojoj sadržini i primeni nije bio po meri građana Vojvodine. “Upravo suprotno, sve što smo dobijali od institucija sistema Srbije u proteklih 20 godina je imalo za cilj da ponizi, poništi ili opljačka Vojvodinu i njene građane”, upozorila je VP.

U saopštenju se dodaje da će ova partija pratiti predizbornu kampanju za parlamentarne izbore zakazane za 16. mart i sugerisati svojim članovima i simpatizerima za koga da se opredele, stavljajući naglasak na opšti državni interes.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga