Vojvođanska partija i Vojvođanski klub organizuju protestnu šetnju 5. oktobra

“Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju!”

23. sep 2015

Vojvođanska partija i nevladina organizacija Vojvođanski klub organizovaće i ove godine, 5. oktobra, protestnu “Šetnju za Vojvodinu”, tokom koje će istaći zahtev za donošenje novog Ustava Srbije, po kojem bi Vojvodina imala status republike unutar federalne Srbije.

Protestna šetnja se organizuje povodom 27. godišnjice “jogurt revolucije”, kada je Miloševićev režim na ulici srušio autonomiju tadašnje Socijalističke Autonomne Pokrajine Vojvodine, navodi se u saopštenju za javnost.

Organizatori protestne šetnje su naveli da se zalažu za pravo Vojvodine na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, za pravo raspolaganja sopstvenom imovinom, prihodima, prirodnim i radom stvorenim resursima, za jake i nezavisne vojvođanske institucije, kao i za vojvođanski ustav.

Oni su pozvali “slobodarsku, antifašističku, građansku Vojvodinu” da im se pridruži i da protestnim skupom u 16 sati na Trgu slobode u Novom Sadu, a nakon toga i „Šetnjom za Vojvodinu“ do zgrade Vlade Vojvodine, skrenu pažnju domaće i međunarodne javnosti na neodrživu političko – ekonomsku situaciju u Vojvodini.

“Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju!”, poručili su Vojvođanska partija i Vojvođanski klub.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga