Vojislav Brajović dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“

Nagrada se tradicionalno uručuje na Filmskim susretima u Nišu, a čije održavanje ove godine ovisi od epidemiološke situacije

04. avg 2020

Nagrada „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima – nagrada za životno djelo za 2020. godinu pripala je glumcu Vojislavu Brajoviću, saopćeno je iz predsedništva Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Priznanje se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, djelo akademskog vajara prof. mr. Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku, prenosi Tanjug.

Filmski susreti u Nišu

Po tradiciji, nagrada se uručuje u Nišu, na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ čije održavanje zavisi od epidemiološke situacije.

Vojislav Voja Brajović jedan je od najboljih srbijanskih glumaca.

Od 1969. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a brojne uloge ostvario je i na scenama drugih pozorišta poput Zvezdara teatra, Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice…

Ostvario je i brojne filmske i televizijske uloge.

(Al Jazeera, Foto: YouTube screenshot – Nedeljnik novine)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga