VOICE: Studentima mehatronike predavali o otkrivanju Boga i Isusu Hristu kao vaj-faju života!?

Studenti novosadskog FTN-a dobili knjigu „Fascinantni Isus“, zbog koje „radikalni muslimani prelaze u hrišćanstvo“

25. okt 2018

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu juče je održano predavanje gostujućeg predavača Bernda Gomberta, na kojem je studentima, između ostalog, pričano o Isusu Hristu kao vajfaju (WiFi) života, a studentima su podeljene knjige „Fascinantni Isus“.

Najavljen je kao „dr Bernd Gombert, stručnjak iz oblasti mehatronike“, a zapravo je diplomirani inženjer mašinstva i u njegovoj biografiji nema pomena doktorata. Za njegovo predavanje je na sajtu FTN-a navedeno da će ponuditi „objašnjenje zašto mehatronika, kao bliska interakcija između mehanike, elektronike i softvera mora da postane inteligentnija i samim tim autonomna“, a prema rečima prisutnih, studentima je pričao o svojim prethodnim suicidnim namerama i tome kako ga je „kasnije Bog pogledao“, a u delu svog izlaganja rekao da je suština u – „ABC“, gde je A Akademija, B osnovna znanja o svemu (Basics) i C Hrist (Christ).

Takođe je na samom kraju predavanja, jedan od autora sporne knjige – Roland Verner, predstavljen samo kao „prijatelj predavača“, podelio je studentima mehatronike knjigu „Fascinantni Isus – šta zaista možemo znati o Isusu“, kojoj je recenzent Vuk Drašković, a za koju Telegraf piše „da zbog nje radikalni muslimani prelaze u hrišćanstvo“.

Direktor departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment, prof. dr Bojan Lalić, rekao je u razgovoru za VOICE da je „gospodin Gombert održao predavanje na temu kako je bilo dogovoreno, s tim da je na kraju ubacio nešto ličnih impresija koje nisu bile u skladu sa temom i koje nisu bile predviđene“.

Promotivna fotografija autora Rolanda Vernera i knjige: Knjiga zbog koje „radikalni muslimani prelaze u hrišćanstvo“

„Obično kada organizujemo gostujuća predavanja, na osnovu biografije predavača, apstrakta i naslova rada donesemo odluku da li taj neko ima šta kvalitetno da kaže našim studentima. U ovom slučaju u pitanju je vrlo impozantna biografija, lep apstrakt, zanimljiva tema i nije bilo mesta tim impresijama na kraju. To nije bilo u skladu sa onim kako mi organizujemo predavanja. U svakom slučaju, gospodin Gombert će uputiti izvinjenje studentima i organizatorima“, rekao je Lalić.

Saznajemo i da je Gombert u svom izlaganju pominjao Ministarstvo inovacija Republike Srbije, istakao da „da je upoznao ministra, da su pričali i da čak ni njegova Nemačka nema ministarstvo inovacija“. Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, javnosti je poznat po uvredama i pretnjama upućenim LGBT delu populacije i po tome što se, prema navodima KRIK-a, njegovo ime našlo u „Rajskim papirima“, a u njegovoj zvaničnoj biografiji navedeno je da je osnovao firme „ABC elektro“ i „ABC Slavjanski“.

VOICE će na dnu ovog teksta priložiti link izvinjenja predavača, za koje je prof. Lalić rekao da će naknadno biti dostavljeno redakciji.

Lazar Čovs (VOICE)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga