Vode Vojvodine: Redovna odbrana na svih 120 kilometara u nadležnosti JVP

Rekostruisana su i sanirana sva slaba mesta i oštećenja na savskim nasipima

08. mar 2016

Redovna odbrana od poplava jutros je proglašena na svih 120 kilometara Save u nadležnosti Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

U saopštenju se objašnjava da je redovna odbrana uvedena i na 52 kilometra Dunava kod Pančeva i Kovina, a na brani „Veliko Središte“ kod Vršca i dalje je na snazi vanredna odbrana.

U Vodama Vojvodine su istakli da je Republički hidrometeorološki zavod najavio porast vodostaja u naredim danima na ove dve velike reke, a da bi prognozirani vodostaji trebalo da se kreću oko, ili nešto iznad redovne odbrane od poplava, dok se na Savi kod Šapca već sutra očekuje uvođenje vanredne odbrane od poplava.

U saopštenju se podseća da su posle rekordno visokih vodostaja na Savi u proleće 2014. rekostruisana su i sanirana sva slaba mesta i oštećenja  na savskim nasipima o kojima se brine JVP Vode Vojvodine.

„U te radove u proteklih godinu i po dana uloženo je više od 240 miliona dinara. Najviše novca, po 70 miliona dinara, uloženo je u rekonstrukciju nasipa kod Hrtkovaca i sanaciju Crpne stanice i Ustave Bosut“, navodi se u saopštenju Voda Vojvodine.

U toj instituciji su dodali i da je rekonstrukcija Crpne stanice Lipac koštala 45 miliona, a da su sanirana i sva oštećenja na mitrovačkom keju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga