Vode Vojvodine: Prečistač otpadnih voda jedino rešenje za Zrenjanin

Problem će privremeno biti rešen kada vodostaj Tise ponovo bude ispod nivoa Begeja

08. maj 2013

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine potvrdilo je danas da su uzrok neprijatnog mirisa, koji se poslednjih dana širi Zrenjaninom, otpadne vode koje se puštaju u Begej i dodalo da je trajno rešenje tog problema jedino u izgradnji prečistača za otpadne vode u tom gradu.

Vode Vojvodine su u saopštenju za javnost navele da je zbog visokog vodostaja Tise zatvorena prevodnica kod mesta Stajićevo pa voda iz Begeja ne može da otiče u Tisu.

„Vremenske prilike, toplota i visok pritisak, takođe pogoršavaju stanje jer podstiču razgradnju fekalija koje se ispuštaju u Begej. Problem će privremeno biti rešen kada vodostaj Tise ponovo bude ispod nivoa Begeja pa se prevodnica kod Stajićeva otvori, ali trajno rešenje je gradnja prečistača za otpadne vode Zrenjanina“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je trenutno vodostaj Tise u odnosu na Begej viši za oko metar, pa bi otvaranje prevodnice značilo da bi voda iz Tise ulazila u Begej, a potom i u grad Zrenjanin.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u narednih desetak dana ne treba očekivati da vodostaj Tise opadne za oko metar kada bi prevodnica ponovo mogla biti otvorena, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga