Vode Vojvodine: Odluku o splavu donosi Grad Zrenjanin a ne mi

"U ovom jezeru postoji živi svet, a ako postave splav jezero će se pretvoriti u mrtvu prirodu"

20. avg 2014

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine saopštilo je danas da konačnu odluku o postavljanju spornog splava u Zrenjaninu treba da donese lokalna samouprava a ne to preduzeće.

Vode Vojvodine optužile su lokalnu samoupravu u Zrenjaninu za „sve učestalije prebacivanje odgovornosti“ u vezi sa postavljanjem splava na kompleksu Begejska petlja u Zrenjaninu. To preduzeće je navelo da je svojevremeno izdalo samo stručno mišljenje sa aspekta vodoprivrede, dok dozvolu o postavljanju splava treba da izda lokalna samouprava. Vode Vojvodine su dodale da stručno mišljenje koje su izdali „apsolutno ne obavezuje“ Grad Zrenjanin da dozvoli postavljanje splava.

Udruženje građana „Stop splavovima“ protivi se postavljanju splava na jezeru u Zrenjaninu i tim povodom organizovalo je i proteste ispred Gradske kuće u tom gradu.

Jedan od onih koji se protive postavljanju splava je i Zoran Kostić Cane, frontmen benda Partibrejkersi, koji je taj splav nazvao „čudovištem“ a inicijativu za njegovo postavljanje nazvao je „kumovsko-burazerskim odnosima“. „U ovom jezeru postoji živi svet, a ako postave splav jezero će se pretvoriti u mrtvu prirodu. Biće buke, kriminogenog ponašanja, zagađivanja…“, rekao je Kostić i poručio da građani moraju sve da učine kako splav ne bi bio postavljen.

Vode Vojvodine su navele da su uputile pismo gradskim vlastima u Zrenjaninu, u kojem od njih traže da u okviru svojih nadležnosti, hitno preduzmu mere da se zahtevi građana Zrenjanina detaljno razmotre, da nadležne stručne službe preispitaju Odluku i daju stručan i obrazložen odgovor na pokrenutu inicijativu.

To preduzeće je dodalo da su sa problemima u Zrenjaninu zvaničnim dopisom upoznali i Ministarstvo državne uprave i lokalane samouprave Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga