Vladimir Jelić (SPO) novi pomoćnik gradonačelnika

Jelić je u decembru podneo ostavku na mesto direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" iz moralnih razloga, jer se ispostavilo da je u proteklih nekoliko godina zapošljavao svoju suprugu u preduzećima u kojima je bio direktor

17. jan 2013

Predsednik novosadskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Vladimir Jelić postavljen je za pomoćnika gradonačelnika Miloša Vučevića, potvrdjeno je danas medijima u Gradskoj kući.

Jelić je u decembru podneo ostavku na mesto direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz moralnih razloga, jer se ispostavilo da je u proteklih nekoliko godina zapošljavao svoju suprugu u preduzećima u kojima je bio direktor.

On je od 2008. do 2012. godine bio direktor JKP „Toplana“, a proteklog leta, kada je konstituisana vlast u gradu, imenovan je za direktora JP „Zavoda za izgradnju grada“.

Dolaskom na vlast koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u Novom Sadu, koju podržavaju i odbonici SPO, Jelić je prešao na direktorsku funkciju u „Vodovodu“.

Gradonačelnik Miloš Vučević po Statutu grada ima pravo da sam postavlja svoje najbliže saradnike, a imenovanjem Jelića ispunio je kvotu od pet pomoćnika, koliko mu dozvoljava Zakon o lokalnoj samoupravi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga