- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vladimir Beljanski izabran za predsednika Advokatske komore Vojvodine

Delegati Skupštine Advokatske komore Vojvodine (AKV) izabrali su večeras advokata Vladimira Beljanskog iz Novog Sada za novog predsednika te komore, sa 43 glasa.

Prethodno su danas većinom glasova delegati razrešili dosadašnjeg predsednika komore Srđana Sikimića i potvrdili mandate novim članovima Upravnog odbora.

Beljanski je nakon izbora izjavio da će kao predsednik učiniti sve da komora što pre izađe iz krize u kojoj se nalazi, kao i da svi članovi moraju zajedno raditi na tome.

„Jedan od prvih koraka biće izmena unutrašnjih propisa AKV, Statuta i Poslovnika o radu, a kao predsednik zalagaću se za smanjenje ovlašćenja predsednika, kako bi se smanjila podložnost uticaju jednog čoveka„, rekao je Beljanski.

Na današnjoj skupštini izabrani su i ostali organi Komore, odnosno novi potpredsednika, Nadzorni odbor, Disciplinski sud i Disciplinsko tužilaštvo. Nova potpredsednica komore biće Biljana Bjeletić.

Za predsednika Disciplinskog suda izabran je advokat Goran Ilić, a njegovi zamenici biće Žarko Nikolić i Nenad Suvajdžić. Disciplinski sudija AKV biće Milan Stupar, a izabrano je i njegovih sedam zamenika.

Predsednik Nadzornog odbora AKV biće advokat Ljubiša Dobrosavljev, a članovi ovog odbora biće Predrag Zagorčić i Uroš Kerac, dok će zamenici članova biti Anka Ćeran i Edit Slavković.

Sednica Skupštine AKV održana je u alternativnom prostoru Medija centra Vojvodine, jer su delegati prethodno naišli na zaključana vrata prostorija AKV-a, u kojima je, kako su kazali, bilo privatno obezbeđenje koje je angažovao smenjeni predsednik Srđan Sikimić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!