Vlada: Zabrana kretanja od danas od 17 do pet ujutru

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu

22. mar 2020

Vlada Srbije donela je odluku da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17 časova do 5 časova ujutru, u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Kako je saopšteno, izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru, kako bi kupili namirnice.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

U saopštenju Vlade je navedeno da građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta i da se šetnje ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu, saopštila je Vlada Srbije uz još jedan apel građanima da se pridržavaju svih mera bez izuzetka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga