Vlada Vojvodine prihvatila ponudu Vaca

Vlada Vojvodine prihvatila je na današnjoj sednici ponudu medijske grupacije Vac da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevniku

29. sep 2010

Vlada Vojvodine prihvatila je na današnjoj sednici ponudu medijske grupacije Vac da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u Dnevniku.
Predlog je prihvaćen pod uslovom da se novim ugovorom između Dnevnik holdinga i većinskih vlasnika, odnosno zaposlenih, bolje urede određena pitanja u vezi sa funkcionisanjem ove izdavačke kuće.
To znači da pokrajinska Vlada očekuje da firma „Dnevnik Vojvodina pres“ i dalje predlaže glavnog i odgovornog urednika lista Dnevnik. Uslov je i to da novi vlasnici ne prodaju svoj udeo u preduzeću drugim privatnim ili fizičkim licima narednih deset godina.
Osim toga, Vlada Vojvodine će Dnevniku pomagati sa pet miliona dinara mesečno, od 2011. do 2013. godine, kako bi građani Vojvodine bili potpunije informisani o radu pokrajinskih organa, ali i da pomogne njegovom bržem finanasijskom oporavku.
Podsećamo, radnici uglavnom Dnevnikove štamparije protestovali su više puta tokom leta nezadovoljni načinom na koji se vodi ova firma. Radnici su tada tražili i zaostale plate kao i zdravstveno osiguranje.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga