Vlada Vojvodine podržava zahteve Agroživa

U Agroživu trenutno radi 1.149 radnika i praktično je kompletan život Opštine Žitište oslonjen na ovu kompaniju

05. mar 2014

Vlada Vojvodine podržala je danas zahtev kompanije Agroživ iz Žitišta i te opštine da se trajno reguliše status kompanije putem pronalaženja strateškog partnera.

„Time bi se sprečila dezintegracija živinarskog kompleksa u Vojvodini i Srbiji. Tako bi se omogućilo da kompanija Agroživ zadrži poziciju jednog od vodećih proizvođača pilećeg mesa u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice vlade.

Pokrajinska vlada je jednoglasno podržala zahtev Skupštine opštine Žitište, menadžmenta i sindikata kompanije Agroživ da se odloži prodaja stečajnih dužnika, čiju imovinu ova kompanija koristi po osnovu ugovora o zakupu, a koji su nekada činili deo ove kompanije kao zavisna i povezana preduzeća.

Vlada Vojvodine je saopštila da se zalaže za pronalaženje strateškog partnera ili za kupovinu i preuzimanje zavisnih i povezanih preduzeća od strane države.

Kompanija Agroživ je zatražila od Vlade Srbije da se nakon izbora i formiranja nove vlade, „konačno reši“ status ovog najvećeg proizvođača živinskog mesa u zemlji.

U Agroživu trenutno radi 1.149 radnika i praktično je kompletan život Opštine Žitište oslonjen na ovu kompaniju.

Vlada Srbije je pre nekoliko meseci potpisala protokol o strateškom partnerstvu i kupovini Agroživa sa mogućim partnerima iz Italije.

Prema informacijama, koje su danas predočene Vladi Vojvodine, italijanski partneri su spremni da uđu u razgovore o preuzimanju Agroživa, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga