Vlada Vojvodine ogradila se od stavova svog ministra!

Vlada Vojvodine ogradila se od Đukićeve izjave "Uzmeš Đokoviću, platiš radnike"

28. mar 2012

Vlada Vojvodine ogradila se večeras od stavova pokrajinskog sekretara za finansije Jovice Đukića, iznetim u pojedinim medijima, gde se zalagao da se progresivno više oporezuju oni koji više zarađuju.

“Ja obožavam Đokovića, ali ako za prebacivanje žute loptice preko mreže zaradi dva miliona nečega, pa makar bio i prvak sveta, neka mu milion uzmu. Ili neka mu ostane 100.000 evra od turnira. Malo li je za dve nedelje tenisa? Pa će i profesor, lekar, inženjer… biti dobro plaćeni, i uspostavila bi se ravnoteža koju možemo zvati i pravdom”, naveo je Đukić u tim tekstovima.

Vlada Vojvodine je navela da tema i predlozi koje je Đukić izrekao nikada nisu bili tema niti predlozi uvršteni u dnevni red sednica pokrajinske vlade, kao i da je sve izrečeno „lični stav Jovice Đukića”.

„U Švedskoj ili Norveškoj putem ogromnih poreza unapred platiš sve, pa imaš i primarnu zdravstvenu zaštitu i onu vrhunsku, za sve što te može zadesiti. Taj model nije idealan, ali su oni i s takvom raspodelom uspeli da zadrže potpuno efikasnu privredu”, poručio je Đukić.

Prema njegovim rečima, samo dva čuvena Šveđanina su živela u Monte Karlu, „poreskom raju”, teniser Bjorn Borg i reditelj Ingmar Bergman, „ali su se vrlo brzo i oni vratili kući”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga