Vlada Vojvodine objavila spisak zaposlenih, a hoće li i Grad Novi Sad?

Da gradska vlast u Novom Sadu objavi spisak zaposlenih u JP tokom 2013. godine

11. jan 2014

Vojvođanski sekretarijat za privredu i zapošljavanje saopštio je danas da je na svom internetskom portalu objavio spiskove 1.479 osoba koje su zaposlene kroz otvaranje novih radnih mesta.

Taj pokrajinski sekretarijat je naveo da je objavio i spiskove 426 osoba koje su zaposlena kroz programe samozapošljavanja, kao i spisak 104 osobe koje su zaposlene u Naftnoj industriji Srbiji i u kompaniji Eaton Electronics iz Sremske Mitrovice.

Pored toga, objavljeni su svi ugovori o zapošljavanju, tako da je spisak kompanija i preduzeća koja su zapošljavala u potpunosti dostupan javnosti, navodi se u saopštenju.

Sekretarijat je objavio i spisak opština i gradova kojima su dodeljena sredstva po principu udruživanja, a konačan broj novozaposlenih po programima javnih radova, pripravništva i stručne prakse u opštinama i gradovima, na kojem će biti više od 2.000 osoba, biće objavljen po prijemu izveštaja iz lokalnih samouprava, najkasnije do kraja februara 2014 godine.

Na ovaj način, Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat su sve podatke o realizaciji Programa zapošljavanja u 2013. godini učinili krajnje transparentnim i ovakva praksa je prvi put primenjena od strane jednog državnog organa, navodi se u saopštenju i dodaje da će i tokom 2014. godine nastaviti sa javnim objavljivanjem podataka o zapošljavanju.

„U odnosu na gomilu laži i insinuacija koje je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) izneo u svom saopštenju o realizaciji Programa zapošljavanja, još jednom ih podsećamo da su pokrajinski poslanici SNS-a svojim amandmanima na budžet za 2014. godinu tražili značajnije finansiranje upravo tih programa zapošljavanja“, piše u saopštenju.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i zapošljavanje pozvao je gradske vlasti u Novom Sadu, predvođene SNS-om, da objave spiskove zaposlenih u javnim preduzećima u 2013. godini i da tako pokažu da li kriterijumi koje SNS traži od drugih važe i za njih.

„Ako ti spsiskovi budu objavljeni, dobićemo odgovore na mnoga pitanja, a ukoliko ne budu objavljeni, takođe ćemo dobiti odgovore na mnoga pitanja“, ocenjuje se u saopštenju.

Novosadski odbor SNS zatražio je juče od predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i sekretara za privredu Miroslava Vasina, da objave spiskove osoba koje su tokom prošle godine dobile posao u okviru programa zapošljavanja pokrajinske vlade, jer sumnjaju da je novac potrošen na “nedozvoljen način”.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga