Vlada Vojvodine donela odluku o smanjenju broja sekretarijata

Pokrajinska vlada bi, umesto sadašnjih 17, ubuduće trebala da ima 12 sekretarijata. Sedam sekretarijata nastavlja sa radom, deset završavaju svoj rad i reformišu se u novih pet.

23. mar 2011

Vlada Vojvodine danas je utvrdila predlog odluke o izmenama skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi, prema kojem bi pokrajinska vlada umesto sadašnjih 17 ubuduće brojala 12 sekretarijata, saopšteno je nakon sednice vlade.
Kako se navodi, sedam pokrajinskih sekretarijata nastaviće da rade bez organizacionih promena, dok će deset sekretarijata biti ukinuto i spojeno u pet novih sekretarijata.
Sa radom će nastaviti sekretarijati za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, finansije, nauku i tehnološki razvoj, energetiku i mineralne sirovine, sport i omladinu i sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
Prestati će da postoje sekretarijati za informacije, obrazovanje, lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju.
Pod novim nazivom i nadležnostima nastaviće da rade Sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
Ukidanje pojedinih pokrajinskih sekretarijata ne predstavlja odricanje od nadležnosti ili prestanak bavljenja organa Vojvodine poslovima koji su u nadležnosti Pokrajine. Reorganizacija ima cilj da se postojeće nadležnosti što efikasnije realizuju, navodi se u saopštenju.
Predlog Vlade Vojvodine naćiće se na narednom zasedanju Skupštine Vojvodine, koje je zakazano za 5. april. Vlada Vojvodine danas se nije izjašnjavala o personalni rešenjima u rekonstruisanoj vladi.
Sve vladajuće stranke prihvatile su predlog rekonstrukcije pokrajinske vlade, osim Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja drži jedno potpredsedničko mesto i Sekretarijat za poljoprivredu. Nov predlog prihvatile su Demokratska stranka, koja bi ostala bez tri mesta u novoj vladi, i Savez vojvođanskih Mađara i Ujedinjeni regioni Srbije, koji bi se odrekli po jednog sekretarskog mesta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga