Vlada predlaže reorganizaciju Dnevnik holdinga

Planirana reorganizacija Dnevnik holdinga u funkciji je saniranja stanja u ovoj vojvođanskoj medijskoj kući i podrazumevala bi spajanje nekoliko povezanih privrednih društava u jedno. Reč je o društvima Dnevnik-Poljoprivrednik, Dnevnik-Štamparija, Dnevnik-Novine i časopisi i Dnevnik-Promet", koja bi, prema ovom predlogu, trebalo da budu spojena u jedinstveni Dnevnik holding, tako da bi ceo sistem nastavio da funkcioniše kao jedno pravno lice

16. juna 2010

Vlada Vojvodine uputila je danas Skupštini Vojvodine Odluku o usvajanju Programa reorganizacije Dnevnik holdinga, akcionarskog društva za novinsko-izdavačku delatnost, koju je Skupština tog preduzeća usvojila pre desetak dana.
Planirana reorganizacija Dnevnik holdinga u funkciji je saniranja stanja u ovoj vojvođanskoj medijskoj kući i podrazumevala bi spajanje nekoliko povezanih privrednih društava u jedno, navodi se u saopštenju sa sednice vlade.
Reč je o društvima Dnevnik-Poljoprivrednik, Dnevnik-Štamparija, Dnevnik-Novine i časopisi i Dnevnik-Promet“, koja bi, prema ovom predlogu, trebalo da budu spojena u jedinstveni Dnevnik holding, tako da bi ceo sistem nastavio da funkcioniše kao jedno pravno lice, piše u saopštenju.
„Program reorganizacije motivisan je ekonomskim razlozima i u njemu se navodi da tako dolazi do unapređenja organizacije i racionalnijeg upravljanja, te da se na ovaj način pribavljen dodatni kapital može iskoristiti za razvoj, odnosno nabavku nove opreme. Za početak primene ovog plana planiran je septembar ove godine“, precizira se u saopštenju.
Osnivač postojećeg Akcionarskog društva Dnevnik holding je Skupština Vojvodine. Holding je vlasnik i 45 odsto preduzeća „Dnevnik Vojvodina pres“, koje izdaje dnevni list „Dnevnik“. Ostalih 55 odsto je u vlasništvu medijskog koncerna Vac (WAZ).
O ovom vladinom predlogu Skupština Vojvodine trebalo bi da raspravlja na sutrašnjem zasedanju.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga