Vlada povlači odluku o informisanju tokom pandemije

Vlada Srbije 28. marta donela je odluku da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab

02. apr 2020

Vlada Srbije danas će povući Zaključak o informisanju tokom pandemije koronavirusa, najavila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je rekla da će odluka biti doneta na izričitu molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić veruje da je ova uredba štitila građane od neproverenih informacija, ali kaže da predsednik nije želeo da se baci senka na potpuno informisanje.

Povodom privođenja novinarke portala Nova.rs kojoj je određen pritvor do 48 sati zbog teksta o Kliničkom centru Vojvodine, Brnabić je izjavila da joj je žao što se to dogodilo, ali da je širenje lažnih vesti tokom vanrednog stanja ozbiljan prekršaj.

„Apelovaću da više nema privođenja, čak i ljudi koji govore laži. Neka svako radi svoj posao, a Vlada će se više baviti da opovrgne te laži. Ne želim da dam izgovor Tanji Fajon, Harlemu Deziru da pričaju kako u Srbiji ne postoji sloboda govora, a učinili smo više od svih“, rekla je Brnabić gostujući na Radio televiziji Srbije.

Vlada Srbije donela je odluku da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić.

„Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade ili lica koje ovlasti Krizni štab“, navodi se u Zaključku Vlade od 28. marta, a koji je objavljenom u Službenom glasniku od utorka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga