Vlada Hrvatske osudila paljenje lutaka koje simbolišu gej par s detetom

I predsednik Hrvatske Zoran Milanović je oštro osudio paljenje lutke gej para s detetom u naručju u Imotskom

24. feb 2020

Vlada Hrvatske osudila je danas sramotno paljenje lutaka koje simbolizuju gej par s detetom u naručju na karnevalu u Imotskom i ocenila da to nije tradicionalno, ni zabavno, niti u duhu hrvatskih i evropskih vrednosti.

„‘Tradicionalno spaljivanje karnevalske lutke obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu. Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se ‘sudi’ onima koji su na poziciji vlasti, poput predsednika države, vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu“, navela je Vlada za Novu TV.

Hrvatska vlada u reagovaju je dodala da je njen pristup da se odupire svakoj vrsti govora mržnje i agresije – političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vređa osećaje hrvatskog naroda i doprinosi podelama u društvu.

I predsednik Hrvatske Zoran Milanović ranije danas je oštro osudio paljenje lutke gej para s detetom u naručju u Imotskom, ocenivši da je reč o „žalosnom, nehumanom i potpuno neprihvatljivom činu“.

Udruženje „Dugine porodice“ i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Arsen Bauk odvojeno su najavili podnošenje krivičnih prijava protiv organizatora karnevala KD ‘Bakove svečanosti’ zbog širenja mržnje.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga