- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vlada: Da se utvrdi ko je radnike RBV koji su dobili otpremnine vratio na posao

Pokrajinska vlada zatražila je danas da se utvrdi ko stoji iza odluke da se deo osoba koje su dobile otpremnine u Razvojnoj banci Vojvodine potom ponovo vrate na posao.

“Pokrajinska vlada ne stoji iza postupanja koje nije zakonito i racionalno, i traži da se utvrde razlozi koji su doveli do takvog postupanja”, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice vojvođanske vlade.

Pokrajinska vlada je ovu informaciju usvojila nakon pisanja medija u vezi sa osobama koje su dobile otpremninu u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV) pa su navodno ponovo vraćene na radno mesto.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) u utorak je objavio članak u kojem je naveo da je RBV proglasila gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom i pred sam odlazak banke u stečaj podelila im otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara, da bi potom jedan deo tih radnika bio ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju.

Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno 502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci, nakon otvaranja stečajnoj postupka, naveo je VOICE.

Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra 2014. godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba.

VOICE je centar za istraživačko novinarstvo koji je pokrenulo Nezavisno društvo novinara Vojvodine, uz podršku američke fondacije “Braća Rokfeler”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!