Vlada: Budžet Vojvodine 62,33 milijarde dinara

Budžet manji za 2,3 milijarde dinara

12. dec 2014

Pokrajinska vlada utvrdila je večeras Predlog pokrajinske skupštinske odluke o budzetu za 2015. godinu, prema kojoj budžet Vojvodine u 2015. godini treba da iznosi 62,33 milijarde dinara.

Predloženi budzet za 2015. godinu manji je za 2,3 milijarde dinara ili oko 3,6 odsto od budzeta u 2014. godini, navodi se u saopštenju za javnost sa sednice Pokrajinske vlade.

Objašnjava se da je to posledica značajnog smanjenja iznosa transfernih sredstava za plate zaposlenih u obrazovanju, zbog primene zakona o smanjenju zarada, dok ostali izvori finansiranja Vojvodine imaju stabilno kretanje, sa umerenim rastom.

Izdvajanja koja su planirana ili kao direktna kapitalna ulaganja ili kao podrška opštinama i drugim institucijama u Vojvodini iznose preko 15 milijardi dinara, piše u saopštenju.

Dodaje se da će u 2015. godini zaduženja pokrajinskoh budžeta biti smanjena za više od 100 miliona dinara.

Zaduživanje od 2.08 milijardi dinara je namenjeno za opremanje zdravstvenih instituta u Sremskoj Kamenici, a deficit je u potpunosti pokriven iz ušteda, navodi se u saopštenju.

Objašnjava se da je budžet za 2015. godinu prvi put predložen po programskom modelu, što je propisana obaveza prema Zakonu o budžetskom sistemu.

Pokrajinska vlada utvrdila je danas i predloge dve pokrajinske skupštinske odluke, kojima se Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine transformiše u Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao direktnog korisnika budžetskih sredstava.

Ovom promenom obezbeđuje se kontinuitet rada, a neophodna je zbog usklađivanja sa propisima i omogućavanja efikasnijih kapitalnih ulaganja u Vojvodini, objašnjava se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga