VK TV: Naprednjak pokušao da korumpira odbornicu SDPS-a (audio)

Prete joj i SMS-om

17. nov 2012

Odbornica Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Azra Valentić prijavila je policiji u Kikindi da su joj nepoznate osobe pretile, a navela je i da joj je Zoran Kostić iz Srpske napredne stranke (SNS) pretio i pokušao da je korumpira, kako bi učestvovala u „prekomponovanju“ vlasti u tom gradu, objavila je večeras lokalna VK televizija.

Ta televizija je emitovala i audio snimak u kojem se čuje kako Valentićevoj nude mito, odnosno nude joj mesto direktora Kulturnog centra, ukoliko pristane na potpisivanje pretkoalicionog sporazuma.

„Znaš o čemu se radi… o prepakivanju vlasti… Ne znam je l hoćeš u četiri oka da razgovaramo… Mi tebi nudimo mesto direktora Doma omladine. Ako se u narednih nedelju dana ne dogovorimo o prepakivanju vlasti u Kikindi… Nama je dala uputstvo republička centrala… Mi nećemo dozvoliti nastavak kontinuiteta vlasti još četiri godine, to očekuju građani od nas… Ti moraš da misliš na svoju budućnost. E, sad da li je neko spreman da rizikuje svoju egzistenciju i budućnost svoju – to ti najbolje proceni. Niko te ne tera ni na šta, ovde nema pretnje, nema ničega…“, navodi muški glas na audio snimku koji je emitovala VK televizija.

Azri Velentić, odbornici Socijaldemokratske partije Srbije, SNS nudi mito by ndnv

Zoran Kostić je u telefonskom razgovoru za VK televiziju potvrdio da je razgovarao sa Azrom Valentić, i da zna da je njegov poziv snimljen, i da smatra da je ponuda ispravna jer joj nije nudio novac.

Valentićeva je dobila i nekoliko pretećih SMS poruka, sa nekoliko različitih brojeva mobilnih telefona koje glase: „Dete ni ne znaš u šta se uvaljuješ“, „Da li misliš da si jača od države?“, „U zatvor ćete svi….a to će vam biti spas od naroda“, „Šta ti sine misliš? Da si jača od države? Uključi mozak ili će biti gadno“, „Kako se krećeš noću? Oprezno!“.

Kikindski odbor SNS-a je na poslednjoj konferenciji za novinare napadao člana Pokrajinskog odbora SDPS-a Mirka Babića i predsednicu Opštinskog odbora SDPS-a Azru Valentić u vezi sa zapošljavanjem u Kulturnom centru.

Od 39 odbornika u Kikindi, većinu cini 12 odbornika Demokratske štranke, šest odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine, četiri odbornika Socijalističke partije Srbije, dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara, jedan odbornik Jedinstvene Srbije i Azra Valentić kao jedina odbornica SDPS-a.

Azra Valentić ima 23 godine i prvi put je bila kandidatkinja na lokalnim izborima u maju mesecu.

(VK TV/Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga