VK: Dekan FTN ugrozio nezavisnost fakulteta

Vojvođanski klub je pozvao Univerzitet u Novom Sadu, FTN, studente i nevladine organizacije da reaguju

25. feb 2014

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da je dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu Rade Doroslovački nastupom na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) 21. februara u ovom gradu, ugrozio nezavisnost ove ustanove i sve studente i zaposlene svrstao u red pristalica SNS bez njihove volje.

Vojvovjdnski klub je u saopštenju za javnost napisao da je Doroslovački nastupio na mitingu SNS jer mu je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao da će „izgraditi novu zgradu FTN čiji će tender biti raspisan za sedam dana“.

„Doroslovački je time dodatno udario šamar pravnom sistemu Srbije, jer nam je ilustrovao kao se u Srbiji rešavaju problemi: nema institucija, nema pravila i procedura, dovoljno je da dekan istupi na mitingu naprednjaka i za sedam dana eto prvog koraka u izgradnji nove zgrade Fakulteta“, upozorava Vojvođanski klub.

Vojvođanski klub je pozvao Univerzitet u Novom Sadu, FTN, studente i nevladine organizacije, da reaguju i time pokažu da niko nema prava da gazi integritet jednog od najstarijih i najvećih fakulteta u Srbiji.

Dodaje se da Doroslovački svoje političke simpatije sme slobodno da izražava, ali da nije slobodno da „pred Aleksandra Vučića podastire ono što nije njegovo“. „FTN čine njegovi studenti i zaposleni, sistem obrazovanja i sadržaj koji uči, a Dobroslovački je samo trenutno čovek koji ima tu čast da ga vodi“, kaže se u saopštenju.

„Nije Aleksandar Vučić  moćniji od svih institucija u Srbiji zato što je na čelu jake partije, već zato što mu se klanjaju takvi kao dekan Doroslovački, nudeći mu i ono što nije njihovo“, dodao je Vojvođanski klub.

Vojvođanski klub je početkom februara potpisao sa Demokratskom strankom sporazum o saradnji i podršci listi „Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“ Dragana Đilasa na predstojećim izborima.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga