Više od 50 miliona dinara za radove na komasaciji

Goran Ješić: Želimo da ulažemo u proces ukrupnjavanja zemljišta

14. okt 2013

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i predsednici opština Vršac i Kanjiža potpisali su danas u Novom Sadu ugovore o dodeli sredstava namenjenih za radove na komasaciji u ove dve opštine, za koje je sekretarijat obezbedio blizu 52 miliona dinara.

Kako je rečeno na potpisivanju, 40 odsto potrebnih sredstava za postupak komasacije obezbeđuje sekretarijat, a opštine učestvuju sa 60 odsto.

Resorni sekretar Goran Ješić rekao je da njegov sekretarijat želi da ulaže u proces ukrupnjavanja zemljišta te da je jedna od tih aktivnosti i komasacija.

“Resorni sekretarijat je sličnu podršku namenio i neprofitabilnim staračkim domaćinstvima. Na ovaj način želimo da motivšemo penzionere i poljoprivrednike da svoje zemljište ustupe mladim poljoprivrednim proizvođačima, kojih je prema procenama oko tri hiljade“, kazao je Ješić.

Ugovorima, koji su potpisani danas, obezbeđena su sredstva za nastavak radova na komasaciji, odnosno uređenju atarskih puteva i odvodnjavanja, kao i za započinjanje novih postupaka komasacije.

Obuhvaćene su katastarske opštine Veliko Središte, Pavliš, Uljma, Vlajkovac, Izbište, Vršac i Adorjan.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga