Više od 376 miliona dinara za razvoj zdravstvenih centara u Vojvodini

Omogućiti da se u Vojvodini niko ne plaši bolesti i nemogućnosti lečenja

02. juna 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković, uručili su danas ugovore korisnicima, koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava u okviru konkursa namenjenog  finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 376,8 miliona dinara, a sredstva su opredeljena za opšte bolnice u Vršcu, Somboru, Vrbasu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Subotici.

Nabavka medicinske opreme omogućena je i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Sveti vračevi“ iz Novog Kneževca i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu, a podrška je usmerena i Kliničkom centru Vojvodine, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, Institutu za kardiovaskularne bolesti i Institutu za onkologiju iz Sremske Kamenice i Zavodu za javno zdravlje Sombor.

Predsednik Pokrajinske vlade istakao je prilikom uručivanja ugovora da je Pokrajina u prethodnom periodu preko Uprave za kapitalna ulaganja uložila u oblast zdravstva preko 7,5 milijardi dinara.

„U 35 naseljenih mesta smo do sada rekonstruisali zdravstvene institucije, pribavili najmoderniju opremu i omogućili mnogo viši standard lečenja građana Pokrajine“, rekao je Pajtić.

On je dodao i da Pokrajinska vlada želi ravnomerno da podiže kvalitet zdravstvene usluge. „Možemo da kažemo zaista da smo u prethodnom periodu izgradili čitav niz zdravstvenih ustanova kao što je Dečija poliklinika, novo pokrajinsko porodilište, Urgentni centar i u 35 mesta u suštini pomogli da se zdravstvena usluga u Vojvodini na mnogo bolji način tretira“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je ocenio da je potrebno da zdravstvena usluga na celoj teritoriji Vojvodine bude ujednačena, na najvišem nivou i da se uspostavi neka vrsta vojvođanskog standarda, koji će omogućiti da se u Vojvodini niko ne plaši bolesti i nemogućnosti lečenja.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković ukazao je da ta institucija već danas priprema nov konkurs za zdravstvene ustanove.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga