Više od 37.000 građana potpisalo peticiju za večernju šetnju kućnih ljubimaca

Pokretači peticije ističu da su za njih kućni ljubimci takođe na neki način članovi porodice

31. mar 2020

U samo pet dana 37.000 građana je potpisalo peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba. Samo u danu kada je doneta odluka o ukidanju sakupljeno je čak 17.000 potpisa. Peticiji koja je u utorak poslata predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić pridružilo se tridesetak udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja, kao i više veterinarskih ambulanti.

Zahtevi peticije su ostajanje na snazi ranije donete odluke o večernjem izlasku kućnih ljubimaca i eventualno uvođenje trajanja šetnje od 30 minuta u periodu od 20 do 20.30. Kako se ističe, time bi kućni ljubimci dobili deset minuta dužu šetnju, a potencijalne zloupotrebe bile bi sprečene jer bi bilo jasno propisano od kada do kada je dozvoljeno biti napolju.

Potpisnici peticije su saglasni da su u ovom momentu najvažniji životi i zdravlje ljudi, pa je tako peticija ujedno i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Kako tvrde, ne postoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20.30 nego od 5 do 17.

Pokretači peticije ističu da su za njih kućni ljubimci takođe na neki način članovi porodice koji u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju. Uz bolesne kućne ljubimce, ni sami vlasnici se neće osećati dobro, naglašavaju potpisnici peticije.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga