Više hiljada studenata na ulicama Novog Sada, sutra novi protest

"Svi oji su glasali ili nisu na izborima i koji žele promene da izađu na mirne proteste i bore se za bolje sutra"

04. apr 2017

Više hiljada studenata i mladih, kojima se tokom dvosatne protestne šetnje na ulicama Novog Sada pridružio veliki broj građana, učestvovalo je večeras na drugom po redu “Protestu protiv diktature”, a najavljen je i novo okupljanje za sutra u 18 sati.

Jedna od studentkinja iz Studentskog pokreta Novi Sad Katarina Antonić, pokreta koji je pozvao mlade putem društvenih mreža da se priključe protestu, rekla je da je ideja da okupe sve koji su nezadovoljni ishodom izbora za predsednika Srbije, održanih 2. aprila.

“Želimo da okupimo sve te ljude i da zajedno poručima onima koji su na vlasti ili žele da budu na vlasti, da nam je jasno pod kakvim uslovima se odigravaju izbori, da je sve postalo besmisleno i da kažemo kakve promene želimo u narednom periodu bez obzira ko je na vlasti”, rekla je Katarina Antonić.

Protest u Novom Sadu počeo je u kampusu univerziteta uz manje incidente izazvane od strane provokatora koji su kolonu pratili tokom celog protesta.

Studenti i građani su se distancirali od provokatora, tako što su masovno sedali na asfalt svaki put kada su oni pokušali da izazovu nerede.

Kolona se tokom šetnje zaustavlila na Trgu slobode u Novom Sadu gde je pročitan proglas, u kojem se pozivaju svi „koji su glasali ili nisu na izborima i koji žele promene“, da izađu na mirne proteste i iskažu solidarnost i svoj stav.

Protest Novi Sad Izbori foto Maja Ledjenac2„Pozivamo sve koji hoće da odu ili da ostanu ovde, pozivamo radnike Jure, Železnica Srbije, EPS-a, taksiste, radnike javnih komunalnih preduzeća, radnike u fabrikama, pekarama, na pijacama, u trafikama i u kol centrima, da izađu i bore se za svoje sutra“, piše u proglasu.

Kolona se zaustavila i ispred Radio-televizije Vojvodine (RTV), gde su skandirali da su predsednički izbori pokradeni i tražili da uprava RTV-a „ode da bi u toj medijskoj kući prestala cenzura“.

Nosili su transparente „Dole diktator“, „Ako vam je dobro, onda ništa“, „Stop diktaturi“, „Nije vam ovo Severna Koreja“, „Stop nepotizmu“, „Av, av, av!“, kao i „“Da ne bude veća izlaznost na Horgošu“.

Policija je tokom demonstracija u Novom Sadu bila prisutna u veoma malom broju, ali su saobraćajci zaustavljali vozila kako bi kolona mogla nesmetano da prođe ulicama grada.

Protest je održan i u Subotici, Zrenjaninu, Somboru…

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga